fbpx

Youtubefilmer

Jag spelar från tid till annan in korta filmer där jag beskriver modeller och metoder som jag tycker är väldigt användbara i min roll som coach.

För dig som vill anlita mig som coach, så rekommenderar jag att du tittar på dessa filmer föratt bekanta dig med dessa modeller, eftersom du då kommer förstå varför jag ställer de frågor jag gör och vi kommer att få ett gemensamt språk.


Kartan av verkligheten (NLPs Kommunikationsmodell

I den här filmen lär du dig hur våra unika upplevelser formas och en av fördelarna med att lära dig detta är att din nyfikenhet för andra kommer öka

Jag beskriver här din och min “Karta av verkligheten”, vårt unika navigationssystem vi alla har för att överleva, leva och frodas i den här världen. Jag bloggar också om Kartan av verkligheten här på Hela Relationer.


Jag-Tillståndsmodellen (Transaktionsanalys)

I denna film kommer du lära dig analysera kommunikation mellan två personer och vilken skillnad det blir i kommunikationen om du skiftar ditt Jag-tillstånd

Jag pratar i filmen om hur vi inom Transaktionsanalys beskriver våra olika tillstånd och hur vi kategoriserar dem som, Förälder, Vuxen och Barn.


Din inre biograf (NLP-Submodaliteter)

Denna film handlar om metaforen “vår inre biograf”.

Med hjälp av denna metafor får du ett verktyg och språk för att justera dina egna minnen.

En av fördelarna med denna modell är att du kan påverka din inre upplevelse.

Vi tittar i filmen på hur du kodat dina minnen i bilder, ljud, känsel, lukt och smak.

Vi tittar på vad som händer om du är i din film och vad som händer om du har distans till dina minnesbilder.

Modellen kommer från fältet – NLP (Neuro Lingvistisk Programmering). NLP är ett kunskapsfält som zoomat in på studiet av våra unika mänskliga upplevelser.Meta-Tillstånd

I denna film beskriver jag Meta-Tillstånd som handlar om att du och jag är Meaning makers eller Betydelseskapare.

Neurosemantiken menar att ingenting egentligen har en mening eller betydelse utan att vi människor är betydelseskapare och ger det vi är med om betydelse och mening även våra tillstånd och mänskliga upplevelser.

Jag beskriver i filmen även Matrixmodellen som är en utökning av Meta-Tillstånd och en systemisk modell för att beskriva att vi i varje situation och interaktion är i någon form av tillstånd och att vi i detta tillstånd har tankar och betydelser om oss själva, vår kraft att påverka, andra människor, begreppet tid och världen/sammanhanget vi just nu är i och att detta sammantaget bildar vårt nuvarande tillstånd.


Jag blir intervjuad av Jason Schneider

Jason Schneider från Perception Academy intervjuar mig om hur jag upptäckte fältet NLP och Neurosemantik och vad det inneburit för mig.

Jag intervjuar Jason Schneider

Jag intervjuar Jason Schneider från Perception Academy om vad Metamodellen är, varför den är bra, hur den fungerar och hur han använder den i sin vardag