48 – Meta-coach, vad innebär det?

Meta-Coaching är Neuro-Semantics applicerat på Coaching som disciplin. De Neuro-Semantiska modellerna oerhört effektiva inom Coaching då de beskriver psykologin i hur människor fungerar, kommunikation, förändring och transformation, själv-förverkligande, system-tänkande och coachens färdigheter i att facilitera processer.

Nedan finner du en film om Neuro-Semantics.

De 7 grundläggande coaching-färdigheterna inom Meta-coaching

 1. Skapa trygghet och rapport (Från ett tillstånd av att bry dig om personen)
  • Var aktivt närvarande med den person som du coachar och samla in information med alla dina sinnen för att så träffsäkert som möjligt kunna återge informationen och den neuro-semantiska processen som personen använder i nuläget
 2. Lyssna (Från ett tillstånd av total uppmärksamhet och närvaro)
  • Vara aktivt närvarande med den person som du coachar och samla in information med alla dina sinnen för att så träffsäkert som möjligt kunna återge informationen och den neuro-semantiska processen som personen använder i nuläget
 3. Fråga (Från ett tillstånd av nyfikenhet)
  • Ställ frågor som får personen att vända sig inåt och reflektera kring sig själv och sina olika sätt att tolka världen och det som händer
 4. Metafråga (Från ett tillstånd av utforskande)
  • Frågar frågor om de tidigare ställda frågorna, fråga om känslor om känslor och tankar om tankar för att personen ska upptäcka sin betydelseskapelse som driver beteenden här och nu
 5. Inducera tillstånd (Från ett tillstånd av uttrycksfullhet)
  • Använda ord, metaforer, storytelling på ett sätt som bjuder in personen att minnas eller fantisera sig in i relevanta emotionella tillstånd för att coachingen ska vara på riktigt och att förändring ska ske på riktigt och inte bara på ett rationellt plan inne i huvudet.
 6. Ge feedback (Från ett tillstånd av sensorisk precision)
  • Ge feedback i en kombination av ord, kroppsspråk och tonfall som skapar rapport och bjuder in till förändring hos personen
 7. Ta emot feedback (Från ett tillstpnd av öppenhet och mottaglighet)
  • Vara lyhörd och fråga hur en konversation togs emot och kunna ta in den feedbacken och reflektera över den, fråga frågor kopplat till den för att förstå, integrera det som är av värde för att förbättras som coach

När du tränar på dessa 7 färdigheter så har du även ett antal modeller till din hjälp och dessa modeller lär du dig när du går NLP practitioner och Metacoach-programet ACMC, är du intresserad och vill veta mer så är det bara att höra av sig ricard@helarelationer.se

Mer om de olika färdigheterna i kommande blogginlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *